perjantai 18. maaliskuuta 2016

#37 Täältä me vielä noustaan


Tuntuu kamalalta aloittaa postaus taas pahoittelemalla taukoa.. No tässä sitä kuitenkin taas ollaan! Mulla on keskiviikkona tulossa terveystiedon kirjoitukset, joten kaikki vapaa-aika on mennyt niihin lueskellessa. Silti olen kyllä viettänyt paljon aikaa myös tallilla sekä mun ihanien ystävien kanssa!

Muutama viikko sitten keskiviikkona (2.3.) meillä oli tän vuoden ensimmäinen estevalmennus. Valmentajana toimi Nykäsen Kalle, josta pidän aivan hirmuisesti!

        Menin maneesille ratsastaen ja siinä meinasikin tulla hieman ongelmia matkalla, mutta onneksi edellä ajavan auton avulla päästiin paikanpäälle asti... Meillä on muutenkin ollut hieman kevättä rinnassa, joten lähdimme hieman vahvemmilla kuolaimilla liikkeelle ihan oikeastaan matkan takia, että käsissä pysyminen olisi varmaa.. Meillä kun on hieman ollut sen kanssa ongelmia maastoillessa. Kuitenkin hypätessäkin pelham kahdella ohjalla toimi todella hyvin ja pystyin ratsastamaan kunnolla pohkeella eteen.


Valmennuksen aloitimme verkkailemalla itsenäisesti ravissa ja laukassa, ja jo niiden aikana Ami tuntui aikas hyvältä ja reippaalta. Hypyt aloitettiin ihan yksittäisiltä pystyiltä joilta pikkuhiljaa edettiin viiden laukan linjoihin. Kun saatiin verkkailtua esteilläkin, tultiin muutama erilainen rata pienenä. A oli tosi kevyt jalalle ja kädelle ja teki hyviä hyppyjä! Kerran mentiin linjan jälkimmäisen esteen ohi kun en ollut tarpeeksi tarkkana vasemmasta pohkeesta ja ohjasta, jonka takia heppa pääsi livahtamaan ohi.

meidän eka 60cm rata... ollaan me ehkä vähän kehitytty :D

Lopuksi nostettiin esteitä hieman ja tultiin sitten pidempää rataa pariin otteeseen. Rataan kuului kaksi viiden askeleen linjaa, yksi yhden laukan sarja, sekä kaksi yksittäistä estettä, pysty ja okseri. Meillä sujui lopun radat tosi hyvin, sain laukattua sujuvasti kokoajan ja kaarteissakin laukka säilyi! Ami hyppäsi kyllä niin hienosti! Kisoja odotellessa ;)

Tämän postauksen kuvat ottanut Hallatuuli/Emma Vähä-Pesola, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti