maanantai 8. helmikuuta 2016

#34 Kysymyksiin vastauksia!

Noniin, nyt onkin sitten aika vastata teidän lähettämiin kysymyksiin! Ei niitä kovin runsaasti tullut, mutta ainakin kerkesin paneutua jokaiseen.


Koulu vai esteet?
Tää on sinänsä tosi paha koska tykkään molemmista paljon! Sanon silti että kpuluratsastus, koska mulla on vieläkin pieni estepelko takaraivossa, joka tekee satunnaisesti hyppäämisestä kauheaa. Kouluratsastus liittyy kaikkeen ja sen avulla sujuu sekä maastoilu että hyppääminen!

Paras muisto?
Mulla on ihan hirveästi hyviä muistoja hevosten kanssa ja on vaikea päättää mitään parasta! Ehkä kuitenkin parhaaksi muistoksi sanoisin viime kesän niinisalon reissun, ja siltä erityisesti viimeisen päivän. Olen ollut estekammoinen niin kauan kuik muistan, ja maastaritkin ovat tuntuneet ylitsepääsemättömiltä. Ensimmäisenä vuonnakaan Niinisalossa en uskaltanut hypätä kaikkia maastoesteitä. Tänä vuonna uskalsin kuitenkin hypätä ne viimevuoden pelottavatkin Amin kanssa, se on ehkä se kaikista paras muisto tällähetkellä! Toki kaikki maastoreissut Siirin ja Piskonkin kanssa ovat ihania ja parhaita muistoja omalla tavallaan, on niin vaikea sanoa vain yhtä!

Ensimmäinen kisa?
Mun ensimmäinen kisa taisi olla perusmerkin merkkisuorituksissa Lady Moon nimisellä ponilla! Ei varmaan mitenkään ihan hirveän kehuttavasti mennyt, mutta ainakin läpi pääsin! Sen muistan että jännityksissäni kevensin väärälle jalalle lähes koko radan ajan...
Amin kanssa ekat kisat käytiin 17.5.2014 ja ne olivat koulukisat lähitallillamme. Sijoituttiin aika häntäpäähän ja sekä kuski että ratsastaja olivat paniikissa koko veryttelyn ja radan ajan. Kun sitä rataa miettii, ollaan kyllä tultu hurjasti eteenpäin!


Kuinka paljon viikossa vietätte aikaa yhdessä ja kuinka paljon siitä on jonkinlaista liikutusta?
Pyrin käymään itse tallilla lähes joka päivä, mutta satunnaisesti myös poikaystäväni tai tallin omistaja Amia hoitaa ja liikuttaa. Kipeänä ollessa tietty tulee pidettyä vähän taukoa käymisestä, mutta muuten yritän pitää niin että kävisin minimissään kuutena päivänä viikossa tallilla, mieluiten tietty seitsemän. Yleensä menee niin että mulla on yksi talli vapaa kahta viikkoa kohti :) Koulupäivisin vietän tallilla aikaa puolesta tunnista kolmeen tuntiin, ja riippuen kiireestä tai päivän ohjelmasta, liikutus vie ajasta 20-60min yleensä. Juoksuttaessa aikaa menee vähemmän, ratsastamaan mennessäni aikaa kuluu huomaamattanikin jo enemmän. Viikonloppuisin aikaa menee Amin kanssa enemmän sekä liikutuksen, että hoidon suhteen. Voisin karkeasti arvioida, että liikutukseen käytän 2/5 ajasta, ja hoitamiseen sitten loput 3/5. Riippuu kuitenkin kovin ilmoista ja viikosta miten nuo menevät!

Mielipide teidän luottamussuhteesta?
Tähän on vaikea vastata... No, se on ihan hyvä! Ei huono, eikä olematon, mutta ei kyllä niin hyvä kuin haluaisinkaan. Kokoajan paranemaan päin! Luottamuksen puutteen huomaa erityisesti maastoillessa ja uusissa paikoissa..


Sinun tasosi ratsastuksessa?
Koulu: HeB, jotain heA:n asioita, esteet 80cm, maastareilla harraste. Lasken nämä mun tasoksi, vaikken kaikkia olekkaan kisoissa mennyt :)

Entä Amin taso?
Luulen että Ami on mun kanssa aika saman tasoinen, tosin hyppää osaavan ja rohkean kuskin kanssa paljon enemmän ja luulen että on koulutettu pidemmälle, kun vain osaisin pyytää!

Lempiväri Amin kanssa?
Vaaleanpunainen ja tummansininen ehdottomasti! Tykkään silti myös punaisesta! Ja monesta muusta esimerkiksi ruskeasta ja beigestä... :D

Milloin ensi kerran näit Amin?
Joulukuussa 2013, Ami muutti silloin meidän tallille.

Oletko enemmän merkkiratsastaja vai kelpaako esim halvemmat kamat?


Halvemmat kamat kelpaa oikein hyvin, mutta esimerkiksi suitsissa ja satuloissa ja joissain muissakin tavaroissa suosin tietyn merkkisiä, jos tiedän että ne kestää hyvin niin ei tarvi sitten olla kokoajan ostamassa uusia! Pääasiassa kuitenkin halvemmat kamat passaa oikein mainiosti :)Jäikö vielä kysyttävää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti