maanantai 4. tammikuuta 2016

#29 Vuoden ensimmäinen valmennus

Vihdoin kerkeän kirjoittamaan teille tämän vuoden ekasta kouluvalmennuksesta, joka oli 3.1. läheisellä maneesilla. Me ratsastettiin sinne vaikka olikin aika vilpoista, mutta paljon vaan takkia molemmille osapuolille niin hyvin tarjettiin!

Iloisena lähdössa maastolenksulle :D

Verkattiin aluksi itsenäisesti kevyttä ravia isoja ympyröitä ja rentoa laukkaa molempiin suuntiin. Kun Salla sai lopeteltua edellisen tuntinsa, saatiinkin koko maneesi käyttöön, ja aloitettiin kevyellä ravilla hakien isoa liikettä ja tehtiin ympyröitä, voltteja ja loivia avotaivutuksia. Ne sujuivat meiltä hyvin ja saatiinki hienoa ravia aikaiseksi ja Ami tuntu tosi hyvältä ja rennolta. Odotin vähän jotain kiukuttelukohtausta mutta ei tullut! Pelkkää positiivista siis!

Lähdettiin tulemaan loivaa väistöä keskihalkaisijalta niin, että vaihdettiin aina suuntaa ja tultiin joka toinen kerta toisesta ja joka toinen kerta toisesta suunnasta. Vasemalle väistettäessä Ami ei meinannut taipua rehellisesti ja jouduttiin tekemään voltteja jonkin verran että saatiin takajalat mukaan menoon, mutta loppuakohti alkoi sujua aika kivasti! Oikeaan väistätys meni kokoajan ihan okei, muutaman kerran jouduin olemaan tarkempi takajalkojen kanssa, mutta paljon vähemmän kuin toiseen kierrokseen. Tehtiin myös avotaivutusta aina väistöjen jälkeinen pitkäsivu ennenkuin lähdettiin uuteen väistöön.

Viimeinen tehtävä meni niin että tultiin avotaivutuksessa ravissa pitkäsivu, jonka jälkeen lyhyellä sivulla aloitettiin pääty-ympyrä, jonka I-pisteessä käännettiin voltti ulos ympyrältä, ja kun palattiin takaisin pääty-ympyrälle, nostettiin laukka. Ami tuntui koko tehtävän ajan tosi hyvältä, ja saatiin tehtyä sekä avo että sen jälkeinen ravi osuus hyvin! Laukkakin nousi hyvin ja sain A:n rentoutumaan suht nopeasti ja laukkaamaan hyvää laukkaa. 

Saatiin kehuja Sallalta siitä että on tullut viime kesästä paljon rauhallisuutta ja tasaisuutta lisää, sekä Amin ratsastus on parantunut huimasti kuolainvalinnan myötä! Tällähetkellä meillä on siis käytössä normaali oliivi nivel, joka toimii paremmin kuin hyvin. Kiinteät renkaat on rauhoittaneet suuta paljon ja uskon sen olevan iso syy siihen miksi ratsastettavuuskin on parantunut. Normaaleilla renkailla pelasi kuolaimella jatkuvasti ja heitteli päätään taukoamatta. Seuraavaa valmennusta odotellessa!

Muistakaa kaikki vielä kysyä kysymyksiänne edelliseen postaukseen, jotta saadaan laaja vastauspostaus! :) Tässä vielä linkki kyseiseen postaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti