sunnuntai 24. tammikuuta 2016

#31 Kauden ensimmäiset kilpailut

Kisakausi starttasi käyntiin meidän osaltamme jo 23. päivä lauantaina. Kyseessä olivat koulukilpailut lähitallillamme ja starttasimme vain heC:2 2000 ohjelman, jossa tuomarina toimi Pauliina Palin. Aattelin että kun on ollut vähän kaikenlaisten syiden takia taukoa kisailusta, niin ottaa varman päälle ja mennä vain yhteen luokkaan. Tässäkin luokassa oli meille vaikeita asioita, täyskaartoja ja muita tehtäviä nopealla tempolla, sekä peruutus.

Aamulla olin tallilla vähän ennen puoli kymmentä ja aloin rauhassa putsailemaan varusteita ja hevosta. Yhdeltätoista lähdettiin ratsastelemaan kohti kisapaikkaa ja matka sinne sujuikin tosi kivasti! Paikanpäällä kävin ilmoittautumassa jonka jälkeen ravailin ja laukkailin hetken ulkokentällä ja noin 20minuutin päästä pääsin maneesiin verryttelemään. Ami tuntui hyvältä ja suht rennolta kokoajan, varsinkin ravissa. Kuitenkin yhtäkkiä kesken rauhallisen laukan A veti komean pukin, jonka seurauksena olin maistelemassa maata. Jes, tosi kiva. Äkkiä keräilin vaan itseni ylös ja takaisin selkään. Loppu aika veryttelystä sujuikin kivasti ja ja lähdin ihan hyvillä mielillä radalle.

Rata alkoi hyvin kun sain Amin tuotua hyvin suorana keskihalkaisijalle ja saatiin siitä 7. keskiympyrät ja täyskaarrot sujui ihan hyvin ja rennosti suurimmaksi osaksi, kommenttia oli jokaisesta kohdasta että anna sujua, ja numerot välillä 5-6,5. Peruutuksesta saatiin 6, tätä numeroa ihmettelin kun tuntui itsestä että mentiin ihan vinoon ja muutenkin huonosti! Eka ravilisäys lävistäjällä rikkoutui laukalle, 4,5. Toinen lävistäjä menikin paremmin, vaikkakin Ami olisi saanut lähteä lisäykseen heti alusta asti hieman napakammin, ja saatiin tästä 7 sekä sama numero myös keskikäynnistä lävistäjällä. Ensimmäinen laukannosto sujui hyvin ja muutenkin tehtävät siihen suuntaan ja numerot oli välillä 6-6,5. Oikean laukan nostosta saatiin seiska. Mutta oikean laukan keskiympyrä ei mennyt ihan kuin suunniteltiin, heppa pääsi hieman riehaantumaan koikkaloikille, mutta sain kuitenkin vähän hallintaa takaisin ja ympyrän jatkumaan. Tästä saatiin numeroksi vitonen. Suunnanmuutoksesta laukassa saatiin 6,6 ja keskihalkaisijalle tulosta ja pysähdyksestä 6.

Lähes jokaisessa kohdassa oli kommenttia että pitäisi antaa liikkeen sujua paremmin. Loppukommentti oli: "Laadukas ratsu, esita rohkeammin. Liike paremmin sujumaan." Kaikki kommentit olivat ihan odotettuja, mutta noin korkeat numerot ja niistä muodostuneet prosentit, 62,727%, eivät. Ne riittivät jaetulle viidennelle sijalle seitsemäntoista ratsukon joukosta! Kyllä hymyilytti kunniakierrokselle mentäessä!

Joku oli vähän tyytyväinen itseensä!

2 kommenttia: