perjantai 1. tammikuuta 2016

#27 Miten onnistuimme tavoitteissa ja uudet tavoitteet vuodelle 2016

Pakko tähän alkuun vaan mainita, päätin sitten aloittaa vuoden 2016 lennokkaasti maastoutumalla maastolenkillä.. Kyllä naurettiin tätä, hyvin alkoi! :D

Tässä postauksessa tsekkaamme miten onnistuimme Amin kanssa viimevuoden tavotteissamme ja lopuksi katsotaan uudet tavoitteet tälle vuodelle!


Tavoitteet vuonna 2015 ja miten niiden suoritus onnistui:

Ratsastettavuuden parantaminen - Tässä tavoitteessa onnistuttiin! Ami on paljon tasaisempi varsinkin suustaan kuin aiemmin, varmasti kuolainvalinnat vaikuttaneet tähän hyvinkin paljon. Ei se meno aina tasaisimmasta päästä ole, mutta paljon parempaa kuin vuosi sitten. Myöskin pohkeen takana oleminen on pienentynyt paljon, varsinkin kesätyö-reissun jälkeen! Vähän aktiivisempi saisi vielä olla mutta hyvällä mallilla ollaan!

Useammin hyppääminen - Me onnistuttiin! Tai siis lähinnä minä onnistuin ottamaan itseäni niskasta kiinni ja voittamaan estepelkoni lopullisesti! Vuoden 2015 aikana hyppäsin enemmän kuin aikaisempina vuosina olen koskaan hypännyt, teki mulle niin hyvää!

Muutamissa estekisoissa starttaaminen - Starttasimme kaudella 2015 kaksissa estekisoissa, jonka lisäksi starttasimme vielä seuratason kenttäkilpailuissa, vau! En vuosi sitten uskonut unelmissanikaan että uskaltaisin todella startata Amin kanssa 70cm luokan kilpailuissa, saati sitten sitä että me todella osallistuisimme kenttäkisoihin! Hullua!

K.N. Specialin prosenttejen korotus ja tasaisten tulosten saaminen - Tähän täytyy palata vielä, en muista starttasinko yhtäkään K.N. Specialin rataa vuonna 2015... Muita helppo B tasoisia ratoja kyllä mutta en tainnut tuota startata... Tarkistan tämän kuitenkin vielä, voi olla että olen ihan väärässä!

Luottamuksen saaminen kuntoon - Eihän meillä ehkä ihan 100% luottamus vielä ole, mutta paljon parempi kuin vuosi sitten, ollaan nykyään hyviä ystäviä. Ami tulee mua vastaan, hirnuu ja hörisee, ei säiky ja säpsy esimerkiksi maastossa niin paljoa, menee pelottavistakin paikoista (Kuten lammikoiden yli......) ja muutenkin kuuntelee mua lähes joka tilanteessa! Tämän tavoitteen toteutumisesta olen ehkä kaikkein ylpein!

Lisäksi olin listannut muita asioita tavoitteisiin, kuten molempien kunnon kohottaminen, yyterissä laukkailu, kivojen heppakuvausten järjestäminen ja saada hienoja kuvia, ahkera treenaaminen ja hauskan pito. Näissä kaikissa tavotteissa en onnistunut mutta molempien kuntoa kyllä saatiin kohotettua roimasti! Yyterissä ei päästy laukkailemaan, mutta Niinisalossa laukkailtiin ja uitiin senkin edestä. Heppakuvauksiakaan ei järjestetty, vaikka niin kovasti puhuttiin ja suunniteltiin, tänävuonna pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja järjestää jotain kivaa! Ahkera treenaaminen ja hauskan pitäminen onnistuivat loistavasti! Varsinkin ahkerasti treenausta edesauttoi huimasti kaksiviikkoa älyttömän hienoissa puitteissa valvovan silmän alla, ja hauskanpitoon liittyvät muunmuassa Niinisalon leiri ja maastoilu yhdessä serkkuni ja Piskon kanssa!

Nyt voi tyytyväisenä vaihtaa vuotta ja katsoa avoimin mielin vuoteen 2016!Tavoitteita vuodelle 2016:
-Ehjä kisakausi, mahdollisimman paljon sekä koulu- että esteratoja alle jotta saadaan paljon kokemusta
-Starttaaminen II-tason kilpailuissa ainakin koulupuolella
-Nostaa meidän taso ainakin loppukaudesta 80cm luokkiin
-Osallistua kenttäkilpailuihin harrasteluokkaan
-Niinisalon kenttäleirille osallistuminen
-Amin vieminen Elmo Jankarin tai Sanna Siltakorven ratsastettavaksi
-Useammin valmentautuminen
-Toteuttaa ne kivat kuvaukset
-Super pitkän maastolenkin tekeminen (mahdollisesti jossain ihanassa seurassa!)
-Lisää lihasta sekä hevoselle että ratsastajalle
-Vaikka viimevuonna onnistuttiinkin parantamaan ratsastettavuutta, on se vielä tällekkin vuodelle iso tavoite, ainakin rehellisesti oikeinpäin kulkeminen sekä pohkeen edessä oleminen

Katsotaan taas vuoden päästä miten näitä tavotteita saatiinkaan toteutettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti