keskiviikko 30. joulukuuta 2015

#26 Vihdoinki taas mukana menossa!

Ihanaa, nyt ollaan viimeinkin saatu alkaa ratsastelemaan kunnolla, eli lisätty laukkaa ja pienempiä ympyröitä ja muutenkin työskentelyä on saanut lisätä! Hepalla on ollut motivaatio kohdallaan ja sen kanssa on ollut kiva työskennellä.

Perjantaina oli ensimmäisen kunnon ratsastuksen aika. Aluksi verryttelin isoilla pääty-ympyröillä kahdeksikkoa ja pyrin saamaan ratsastettua Amin kuuliaiseksi pohkeelle, joka meinasi alkuun olla pienoinen haaste... Kuitenkin pikkuhiljaa A alkoi reagoida nopeammin jalkaan, vaikka aluksi muutaman kerran jouduin raipalla vähän napauttamaankin. Tein väistöjä sekä avo- ja sulkutaivutuksia ja olin yllättynyt kuinka hyvin A toimi! Väistöt ovat aina olleet meille hankalia, mutta nyt ne ovat jo alkaneet sujua aika hyvin!

Niinisalo!
Lauantaina lähdettiin tuulettamaan päitä reippaalle maastolenkille, ravailtiin alkuun kauan ja sen jälkeen laukkailtiin pitkät pätkät! Tuli vaan niin onnellinenja hyvä fiilis kun pystyin luottamaan Amiin täysillä ettei se keksi mitään tyhmää ja voitiin päästellä kunnolla! Tekee muutenkin hyvää hepan päälle päästä välillä päästelemään, samoin lihakset tykkää!

Sunnuntaina ja maanantaina Ami juoksi toisena päivänä liinassa ja muuten ulkoili tarhassa, koska itse en ollut maisemissa. Tiistaina heppa pääsi taas töihin ja hiottiinkin kentällä siirtymisiä, lähinnä käynnin ja ravin välillä. Kun vain muistaisin aina käyttää enemmän istuntaa ja vähemmän kaikkea muuta, hommatkin sujuisivat paremmin! Ami oli aika hyvin kuulolla ja saatiin tehtyä hyviä siirtymisiä sekä ravista käyntiin että toisinpäin. Laukkailtiin vain muutama kierros molempiin suuntiin mielenvirkistykseksi, muuten hiottiin vaan ravia ja käyntiä.

Tänään lähdettiin käymään Amin kanssa läheisellä maneesilla, joka on juuri sopivan kävelymatkan päässä! Menomatkalla kävelin alkuun ja loppumatkasta alkuverkkasin hepan kevyessä ravissa. Maneesilla otin loimet pois päältä ja aloin heti rennosti veryttelemään laukassa, jonka jälkeen tein hetken laukassa hommia. Maneesiin oli jäänyt puomeja ja pari kavalettia ja päätinkin sitten mennä ne pariin kertaan. Ami oli ihan super innoissaan kun pääsi "hyppäämään" pitkästä aikaa, ja paahtoi menemään niin että kuskia ihan hirvitti..

Parkano 5.9.

Jos pidätit, alettiin hyppiä paikalla, ja kun myötäsit, vauhti nousi nollasta sataan sekunnin sadasosassa. Saatiin kuitenkin hyvin askeleet sopimaan sekä puomeille etttä kavaleteille, ja mikä tärkeintä, molemmilla oli tosi kivaa! Pidin monta kävelytaukoa tehtävien välillä kun aina uuteen paikkaan mennessä Ami ottaa vähän kierroksia ja hikoaa ja väsyy helpommin kuin kotona.

Pikkuisten loikkien jälkeen aloin tehdä ravissa loivia pohkeenväistöjä keventäen. A oli ihan super hyvä ja saatiin tehtyä tosi hienoja väistöjä molempiin suuntiin! Vaikka Ami oli vasempaan kierrokseen parempi, oli se oikeassakin hyvä ja yleensä ero on ollut puolten välillä suurempi! Seuraavassa tehtävässä tein muutaman askeleen väistöä jonka jälkeen nostin heti laukan ja jatkoin laukassa vähän matkaa, jonka jälkeen tein siirtymisen raviin, josta jatkui seuraavalle sivulle väistö. Tämäkin tehtävä meni kivasti ja sain ratsastettua hyvin takaajalat alle ja näin laukastakin tuli tahdikkaampaa ja parempaa! Hyvä tehtävä siis meille! Lopuksi laukkasin reippaammat pätkät tyhjässä maneesissa ja otin muutamat ravilisäykset joiden jälkeen keventelin loppuravit. Sitten laitettiinkin loimet selkään ja lähdettiin käpyttelemään kotia kohti. Käveltiin koko matka pitkin ohjin kotiin, oli niin ihana vain nautiskella kelistä ja parhaasta hevosesta!

2 kommenttia: