lauantai 25. heinäkuuta 2015

#22 Onnistunut estevalmennus!


Nyt teille kirjoittelee motivoitunut ja iloinen bloggaaja. Olen koko kuluneen viikon valmennuksen jälkeen vain selaillut ratsastusseurojen ja kipan sivuja ja yrittänyt haalia meille mahdollisimman paljon kisoja! Mulla on nyt ollut ihan hirveä motivaatio treenata ja kehittää sekä itseä- että hevosta, ja siksi löytää tavoitekisoja joita kohti treenata. Tosin valmennuksen jälkeen heppa on höntsäillyt, käynyt maastossa, ollut opetushevosena ja viettänyt yhden ansaitun vapaapäivän!

Nyt kuitenkin tämänviikkoiseen valmennukseen! Valmentajana meillä oli siis Kalle nykänen, ja valmennukseen lähdettiin trailerilla toiselle tallille n. 10 minuutin ajomatkan päähän. Hevonen saatiin koppiin ja sieltä pois, sekä varustettua hyvin eikä näkyvillä ollut sen isompia häsläyksiä. Aloitettiin tunti omatoimisella ravi verryttelyllä, ja itse koitin saada Amia vain pohkeen eteen, sekä taipumaan rungostaan, se kun tuntui hieman löysältä. Laukassa tehtiin tempon vaihteluita. Ensin koottiin aivan pieneen laukkaan, ja siitä hevosen piti lähteä heti ensimmäisestä merkistä kunnolla eteen. Herättelyn jälkeen käveltiin hetki, ja sitten aloitettiinkin varsinaiset tehtävät.
Ensimmäiseksi tultiin kolmen laukan ristikko-pysty sarjaa, jonka edessä oli puomi, jolle piti ratsastaa ehjä askel jonka jälkeen piti antaa vain sujua. Kuulostaa helpolta, mutta oli yllättävän vaikeaa! Ainakin itselläni oli vaikeuksia nähdä paikkaa puomille, mutta saatiin myös onnistuneita suorituksia! Jään helposti vain matkustelemaan, ja annan amin hoitaa kaiken, ja jätän sen helposti yksin. Tässä tehtävässä mun piti kuitenkin ratsastaa hyvin loppuun asti, ja ottaa huomioon kaikki tilanteet, esimerkiksi jos ami tuli varovasti sisään, piti reagoida avuilla eteen jotta saatiin ehjät kolme, eikä kolme ja puoli laukkaa!

Seuraavaksi tultiin puomi-ristikko-puomi tehtävää, joka sujuikin meidän osalta hyvin kun vain ratsastin paikan ensimmäiselle puomille hyvin, loppu hoitui lähes itsestään! Tämän jälkeen alettiin hyppäämään pientä rataa, johon kuuluivat molemmat aikaisemmista tehtävistä, ja niiden lisäksi pari pystyä. Radat menivät kokonaisuudessaan hyvin, muutamia hapuilua paikoissa ja välillä sorruin tekemään käsillä liikaa. Yksi asia mihin piti kiinnittää huomiota, oli myös se, että kun esteet nousevat, pitää minun ratsastaa enemmän laukkaan takajalkoja alle, eikä antaa Amin lähestyä estettä pitkänä. Kerran näin pääsi käymään ja se kostautuikin heti laaka hypyllä ja pudotuksella. Tulin uudestaan ja homma luistikin paljon paremmin! Kotiläksyksi tuli harjoitella etäisyyksien hahmottamista puomien ja pikku kavalettien avulla.

Kaikenkaikkiaan oli ihan älyttömän hyvä ja antoisa valmennus, ehdottomasti menen toisenkin kerran, toivottavasti mahdollisimman pian! Ei kyllä ole kuin hyvää sanottavaa :)


Valmennuksen jälkeen Ami on ollut siis hyvin rennolla liikutuksella, koska edellinen viikko oli aika kenttäpainotteista, ollaan nyt maastoiltu tai kenttäilty rennoissa merkeissä. Huomenissa kuitenkin voisimme taas palata ruotuun ja jos oikein hurjaksi ruvetaan, niin puhdistaa pölyt koulusatulasta ja iskeä se selkään! Katsotaan nyt, suunnitelmat muuttuu, mutta ainakin into treenata on kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti