keskiviikko 6. toukokuuta 2015

#17 Hengissä

Heippa taas!
Oltiin Amin kanssa ei viime, mutta sitä edellisenä viikonloppuna estevalmennuksessa! Oli muuten huisin jännää! Ami oli ihan pörheenä ja tärkeenä ja paahto menemään niin että kuskia hirvitti... Aloitettiin tunti ravailemalla paljon ympyröitä ja pidettiin reipas tahti yllä. Ravin jälkeen mentiin reipasta laukkaa maneesia ympäri molempiin suuntiin. Ami pysyi ihan hyvin lapasessa vielä tässä kohtaa. Kunnes päästiin hyppäämään.. Aloitettiin kaarevalla linjalla tulemaan yksittäistä ristikkoa. Saatiin hyvia hyppyjä, vaikka Ami tuli kuuroksi pidätteille aina kun tajusi että mikä este ollaan hyppäämässä... Itsellekkin tuli pieni epävarmuus ja jännitys hyppäämiseen kun ei ollut varma saako heppaa tarvittaessa kiinni vai ei.. Vaikka A kaikissa tilanteissa yleensä toimii normi nivelellä/kumi oliivilla, tuntui nyt olo todella heikolta selässä.


Kokeilin muutamia kuolaimia, ennenkuin lainasin serkuiltani baucher kuolainta, joka sopi meille ihan älyttömän hyvin! Ami oli baucherin kanssa paljon tasaisempi ja yhteistyökykyisempi! Hyppäsin kuolaimella seuraavana testipäivänä ja se toimi siinäkin hommassa oikein hyvin! Seuraavana päivänä ostettiin omat samanlaiset ja oonkin todennut että ne kuolaimet on meille ihan täydellinen valinta niin kouluun, esteisiin kuin maastoonkin.
Viime viikon perjantaina (1.5.) oltiin koulukisoissa Lavialla. Ei voi muuta sanoa kun että ei olisi huonommin oikein voinut mennä! Aluksi sain verkassa Amiin hyvän otteen, kunnes noin kymmenen minuutin jälkeen, A kompastui ja astui kenkänsä aivan vinkuraan ja alkoi ontua. Onneksi oli kengittäjämme lähellä ja tuli laittamaan kengän takaisin ja kun hevonen ei enää ollut epäpuhdas jatkoin veryttelyä. Ja mikään ei sen jälkeen enään sujunut. En saanut Amiin minkäänlaista otetta loppuveryttelyn aikana ja siirtyessäni kisaradan lähelle ei kontrollista ollut tietoakaan... Kun saatiin mennä radalle ennen lähtömerkkiä A säikkyi ja vei mua ihan 100-0 ympäri kenttää. Ratakin alkoi tosi hyvin, kun en kerennyt edes tervehtiä kun hevonen alkoi pyöriä kuin väkkärä.... Näin tapahtui myös radan seuraavassa pysähdyksessä. Loppupysähdys sujui onneksi sentään hyvin! Muuten radassa oli ihan okei pätkiä, lisätty ravi oli aika hyvä, samoin laukan nostot. Rata ei todellakaan ollut lähelläkään meidän oikeaa tasoa ja se harmittaa... Tosin, ei aina voi onnistua!


ainakin A oli nättinä jossei muuta!
Kisojen jälkeen olen maastoillut muutaman kerran, hypännyt ja mennyt puomeja. Tänään Amilla oli vapaapäivä ja kävin harjailemassa hepan ja harjoittelemassa teppuja! Yritän opettaa Amia nostamaan raipan maasta! Nyt ollaan jo siinä tilantessa että käskystä raippa, A ottaa raipasta kiinni! Kyllä me joskus ehkä vielä onnistutaan ;) Viimeistään viikonloppuna uutta postausta, meinaan lauantaina on luvassa meille todella epätyypillistä ohjelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti