tiistai 10. helmikuuta 2015

#13 Onnistumisia!


Viimepostauksen jälkeen meillä olikin muutama tosi hyvä ratsastuskerta! Ami liikkui todella ilmavasti ja kevyesti, ja sain itse keskittyä omaan istuntaani, koska hevonen oli kokoajan kuulolla! Viime viikolla harjoiteltiin aika useasti vaihtoja, ja yhtenä päivänä koettiin huikea edistyminen! Olen aina tehnyt vaihtoja vain ympyräkahdeksikoilla tai lävistäjien lopussa, eli siis suunnanvaihtojen yhteydessä. Nyt kuitenkin tein vaihtoja ensin lamakaaren avulla, vaihtaen laukan lamakaaren alussa ja lopussa. Pikkuhiljaa loivensin ja loivensin kaarta, ja lopulta me tehtiin suoralla uralla muutaman kerran kaksi vaihtoa! Silloin jäi ratsastuksesta tosi hyvä mieli, huomasi että oltiin menty ainakin jossain asiassa eteenpäin!


Tämän postauksen kuvat otettiin sunnuntaina, 1.2., kun serkkuni oli käymässä ja sain siis hevosenpitäjän ;) Pistin serkkuni myös Amin selkään, ja poni käyttäytyikin kelvollisesti yhtä sätkyä lukuunottamatta. Hän on ratsastanut nuorempana, mutta nyt on ollut taukoa, ja sanoikin ettei muistanut homman olevam näin rankkaa! Eikä Ami kyllä sieltä kevyimmästä päästä myöskään ole... Menin itse alkuun ja sain tosi kivoja pätkiä ja heppaa rennoksi, silloin oli tosi paljon lunta, ihanku kunnon hangessa ois menny!


Tällä viikolla ja viikonloppuna kenttä on ollut aika jäinen, ja on pitänyt mennä tosi varovasti. Lauantaina ratsastelin askellajit kevyesti läpi, sunnuntaina käynti-ravi juoksutus. Eilen tein paljon siirtymisiä pysähdys-laukka välillä. Ja kaikki sujuikin tosi hyvin ilman ongelmia!

Tänään juoksutin alkuun hetken kumpaankin suuntaan, ja huomasin että kenttä olikin jo vähän sulempi, joten pystyin ratsastamaan ihan kunnolla. Tein aika paljon laukkatyöskentelyä, nostoja ja välillä kokosin hitaampaan laukkaan, ja sitten taas annoin mennä vähän reippaammin. Keskityin kokoajan siihen että hevonen meni rennosti ja keskittyi, ja siihen, että itse muistin pitää ulkopohkeen kiinni kunnolla! Helpottui se ympyrällä pysyminen kummasti kun semmosen pikku jutun muisti... Ravissa hain myös rentoutta ja letkeää liikettä, mikä onnistuikin hyvin! Toivotaan että kenttä pysyisi nyt hyvässä kunnossa että päästäisiin treenailemaan ihan kunnolla!


Katselin tänään myös kisoja ja valmennuksia, ja meillä onkin tiedossa valmennus tämän viikon lauantaina, eli 14.2. Tämän vuoden kisakausi starttaa myös todennäköisesti 7.3. koulukisoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti