keskiviikko 7. tammikuuta 2015

#8 Väistöjä väistöjä

Oltiin taas eilen Sallan valmennuksessa Zilpalla. Alotettiin valkku taas samalla tyylillä kevennellen pääty-ympyröillä molempiin suuntiin ja välissä laukattiin muutama kierros. Ami otti kipinää laukassa toisessa päädyssä hyppäävästä hevosesta ja veteli muutaman kerran omia kiihdytyksiään, mutta muuten käyttäytyi kyllä koko valmennuksen ajan oikein kelvosti!

Varsinainen tehtävä oli koko kentän kokoinen ympyrä kahdeksikko, jonka viimeisellä neljänneksellä ennen suunnan vaihtoa, piti ekoilla kerroilla väistättää takajalkoja ulospäin. Ami on aina ollut vähän epätasainen väistöissä ja hermostunut aika helposti kun siltä on vaadittu hitaampaa vauhtia ja hieman enemmän ristiin meneviä jalkoja. Tälläkin kertaa pää heilui ja heppa vastusteli alkuun aika paljonkin, mutta toistojen jälkeen saatiin molempiin suuntiin kelvollisia suorituksia.

Kesä 2014

Myöhemmin alettiinkin pyytää takajalkoja sisällepäin ja tämä oli meille selkeästi vaikeampaa. Ja muutenkin huomasin kaarevalla uralla väistämisen meille vaikeammaksi. Saatiin tässäkin tehtävässä muutama hyvä pätkä joihin voi olla tyytyväinen. Kun oltiin tehty tätä muutamia kertoja, jatkettiin tehtävää niin että heti suunnanvaihdon jälkeen piti nostaa laukka ja tehdä voltti. Saatiin Amin kanssa tehtyä tosi hyviä voltteja, varsinkin kaksi viimeistä! Hevonen oli hyvin avuilla, rento ja rauhallinen mutta laukkasi silti eteenpäin.

Lopuksi ravailtiin vielä rennosti koko tilassa ympyröitä ja voltteja ja Ami menikin tosi kivasti! Olin ihan tyytyväinen tähän valkkuun, ainoa asia on noi väistöt, mutta ei auta muuta kuin harjoitella paljon ihan pieniä pätkiä! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti