lauantai 31. tammikuuta 2015

#13 Viimeaikojen kuulumisia


Tammikuun viimeisiä päiviä viedään! Aika on kulunut ihan älyttömän nopeasti, ja nyt on koeviikostakin melkein selvitty! Maanantaina on vielä yksi koe mutta sitten helpottaa.

Ami rokotettiin muutama viikko sitten, jonka jälkeen viikko höntsäiltiin suht kevyesti. Ja sen alkoi kyllä huomata kaverista että kaipaa kunnollista liikutusta! Ekat päivät meni talutusharjoituksia tehden ja sen jälkeen muutama päivä hölköteltiin liinan päässä ennen ratsastusta. Ekat ratsastuskerrat menivät lähinnä Amin rauhoittamiseen, kun energiaa olisi ollut vaikka millä mitalla ja se meinasi suuntautua kaikkeen muuhun kuin siihen olennaiseen!

Kun päästiin taas normaalin treenin makuun, on otettu treeneihin jonkunverran takajalkojen väistäätyksiä mukaan. Amilla on ollut tapana hermostua väistöissä ja sen seurauksena koko homma mene ihan puihin. Nyt ollaan kuitenkin hienosti saatu pidempiäkin matkoja väistätettyä takajalkoja sisä- ja ulkopuolelle uraa! Olen kyllä saanut olla tosi tyytyväinen tammaan! Luulen että muutama kevyempi päivä teki neidin pääkopalle ihan hyvää.


Tällä viikolla on ollut muutama vapaapäivä ja juoksuttelua ohjelmassa normi kertojen ohessa oman koeviikon takia. Tänään pääsin tekemään kunnon koulutreenin Amin kanssa ja se sujuikin yllättävän hyvin! Alkuun juoksutin hetken molempiin suuntiin ettei tarvisi pöllöillä sitten kun pääsen selkään. Sen jälkeen aloin tehdä ravissa ympyräkahdeksikkoa ensin keventäen, jonka jälkeen harjoitusravissa tehden siirtymisiä aina suunnanvaihto kohdassa ja kerran ympyrän aikana. Tälläisillä tehtävillä saan yleensä aina Amin hyvin kuulolle, ja samalla myös huomaa hyvin meneekö avut läpi vaiko ei...

Kun ravi alkoi sujua, tein aina välilla jomman kumman ympyrän laukassa. Nostot olivat ihan hyviä, mutta oikean laukan nostot olisivat kuitenkin saaneet olla ihan pikkuisen napakampia! Pian aloin laukkaamaan molemmilla ympyröillä tehden laukanvaihdon ympyröiden suunnanvaihto kohdassa. Ei oltukkaan vähään aikaan tehty vaihtoja ja se näkyi ensimmäisissä vaihdoissa jotka olivat hieman räpellystä. Siitä se kuitenkin alkoi sujumaan ja saatiin mallikkaitakin vaihtoja kumpaankin suuntaan!

Lopuksi vielä laukkailin koko kenttää ympäri tehden välillä ympyröitä ja välillä kokosin todella hitaaseen laukkaan ja sitten annoin taas mennä isompaa. Lopuksi ravailin vielä kevennellen molempiin suuntiin ja olin kyllä tyytyväinen päivän ratsastukseen! Heppa meni lopuksi hienosti, rentona mutta ei silti valunut liian löysäksi!

Hieno poni ja ihana riimu!
Ratsastuksen jälkeen otin Amista vielä muutaman kuvan riimun kanssa, jonka hankein sille horse showsta viime vuonna! Muut kuvat otin ennen ratsastusta. Sitten laittelin loimen selkään ja heppa sai jäädä sisälle syömään heiniä.
Kuvailin vähän meidän varusteita, ja tarkoituksena olisi tehdä varustepostauksia, kiinnostaako teitä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti