tiistai 13. tammikuuta 2015

#10 Viimepäivien ratsastukset

Noniin, täällä taas perus kuulumisten muodossa! Keskiviikkona juoksutin Amin valmennuksen jälkeen ja torstaina menin kevyesti askellajit läpi kaatosateessa... Tein vain ympyröitä kaikissa askellajeissa ja aluksi Ami oli vähän säpäkkä mutta alkoi hetken jälkeen kuuntelemaan tosi hyvin!

Perjantaina raahasin kentälle muutaman puomin ympyrälle, ja menin niitä ravissa ja laukassa. Ami oli koko ratsastuskerran tosi hyvä ja rento, vaikkakin tosi innoissaan puomeista! Muutaman kerran tultiin puomit kauheilla loikilla kun toisella oli niiiin kivaa! Pitää selvästi alkaa menemään niitä useammin ja pitäisi päästä myös hyppäämään. Amista kyllä huomaa että se nauttii kaikesta erilaisesta tekemisestä!


Lauantaina otin käyttöön pitkästä aikaa meidän koulusatulan! Oli jotenki tosi vaikea istua siellä kun oon ihan tottunut jo tohon meidän yleissatulaan ja toi on niin erillainen! Se on kyllä tosi hyvä! Tein taas vähän puomeja, keskiympyrällä oli kaksi puomia ja keskellä kenttää ravipuomit. Ami liikkui satulan kanssa tosi hienosti ja ilmavasti, sekä tosi rennosti! Olin oikein ylpeä heppasesta! Menin keskiympyrällä ravissa ja laukassa niitä puomeja ja keskityin siihen, että sama vauhti pysyi koko ympyrän ajan, eikä kiihtynyt esimerkiksi puomeille. Tein myös ravissa paljon kahdeksikkoa jalustimilla ja ilman ja sillä sain Amin tosi hyvin avuille! Lopuksi keventelin vielä hetken ravissa ja kävelin pitkät loppukäynnit, sain olla kyllä tyytyväinen!

Sunnuntaina menin taas koulusatulalla! Tein aluksi hyvät alkuveryttelyt ravissa keventäen ja jumppailin Amin hyväksi siinä. Alkuravien jälkeen aloin heti laukkailla ensin rennosti, sitten niin että kokosin laukkaa hetkeksi, jonka jälken pyysin reilummin eteen. Välillä tein kootummassa laukassa voltin ja ne sujui toai hyvin! Noiden  jälkeen siirryin tekemään ravi-laukka siirtymisiä joiden aikana viimeistään sain hepan kuulolle!

Eilen eli maanantaina Amilla oli vapaapäivä, ja tänään meidän treenit jatkuu taas, varmaankin kouluratsastuksen merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti