torstai 4. joulukuuta 2014

#2 Hyvin sujunut treeni

Tänään menin jo viiden aikoihin tallille ja lähdin hakemaan Amia heti sisälle. Muut hepat jäi vielä pihalle ja vein Amin sitten karsinaan, jonne meno sujui hyvin, mutta siellä olo tuotti neidolle lievää paniikkia. Ollaan harjoiteltu yksinoloa lyhyitä aikoja, mutta aina aluksi Ami lietsoo itseään paniikkiin ja oikein näen kun synapsit liikkuvat päässä sen miettiessä vain huutamista ja panikointia... Hetken kuluttua se kuitenkin rauhoittuu ja enää ei ole ongelmaa yksin jäämisessä. Harjailin siinä kaikessa rauhassa ja varustin hepon sekä itseni ja suuntasin kentälle.Kentällä oli este ja puomeja edellisen ratsastajan jäljiltä, ja alkuperäinen suunnitelma olikin hieman hyppiä. Aloin arkuverkkaamaan Amia kevyessä ravissa rennosti keski- ja pääty ympyröillä hakien takaosaa mukaan. Heppa olikin heti alusta asti suht hyvin kuulolla, eikä räjähtää tarvinnut kertaakaan. Keventelyn jälkeen aloin tehdä tehtävää keskiympyrällä, jossa oli ravipuomit. Ravasin aina sen puolen ympyrästä jolla puomit olivat, ja niiden jälkeen nostin laukan ja laukkasin toisen puolen. Ami taisi kolistella kerran puomeilla mutta yleisesti ottaen ne sujuivat kyllä tosi hyvin! Saatiin hyviä laukannostoja varsinkin vasempaan, mutta myös oikeaan, joka on ollut meille se vaikeampi suunta.
Tämän jälkeen laukkailin rennosti ympäri kenttää tehden ympyröitä ja välillä voltteja. Ami tuntui todella elastisella ja se oli kokoajan hyvin kuulolla. Laukkailun jälkeen istuin alas ravissa ja aloin työstämään sitä. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut työstää, kun Ami alkoi liikkumaan todella hyvin! Pyörittiin sitten ravissa keskiympyrällä tehden paljon suunnanvaihtoja sekä kahdeksikoita. Ami alkoi tuntua niin hyvältä, että päätin lopettaa jo ilman hyppäämistä. Hyvään on hyvä lopettaa!

Ratsastuksen jälkeen oli vuorossa jalkojen pesu ja varusteiden pois otto. Sen jälkeen heppa loimen alle ja karsinaan syömään heiniä. Olin kyllä tosi tyytyväinen tämän päivän ratsastukseen! Ami oli hyvin mukana touhussa, eikä vetänyt hernettä nenään vaikka vaadeinkin siltä oikeinpäin liikkumista ja hyvää tempoa, hieno heppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti